Bir Bebeğin Anne Karnındaki Gelişimini Hiç Bu Kadar Yakından Görmemiştiniz!
Eğrisi Doğrusu Eğrisi Doğrusu
199K subscribers
5,971,745 views
0

 Published On Nov 4, 2016

Bir Bebeğin Anne Karnındaki Gelişimini Hiç Bu Kadar Yakından Görmemiştiniz!

Anne olmak her kadının hayalidir. Kurduğunuz hayal bir gün gerçekleşti. Hamile olduğunuzu öğrendiniz. Bebeğinizin ve kendinizin hafta hafta hamilelik sürecinde neler yaşandığını haberimizden okuyabilirsiniz. İlk haftadan son haftaya kadar bebeğin gelişim süreci. Hafta hafta hamilelikte neler yaşandığını sizler için derledik.

Anne Karnındaki Bebeğin Hayrete Düşüren İlginç Özellikleri!
   • Video  

►Eğrisi Doğrusu videolarına bu linkten ulaşabilirsiniz► https://goo.gl/qZywti

►Sizler için önerdiklerimiz
Cilt Bakımı Rutini | Siyah Noktalardan ve Cilt Lekelerinden Kurtulun
   • Video  

Kırışıklık Giderici Yumurta Akı Maskesi
   • Göz ve Dudak Çevresi Kırışıklıklarına...  

Lazer Epilasyon Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli? Bunlara Dikkat!
   • Lazer Epilasyon Sonrası Nelere Dikkat...  


Hafta hafta hamilelikte bebeğinizin ne zaman hareket etmeye başladığını öğrenebilir adım adım gebelik sürecinizi görebilirsiniz. Ortalama 9 ay 10 gün sürecek olan ilk haftadan son haftaya kadar hafta hafta hamilelik (gebelik) süreci.

Gebelik toplam 40 haftadır. Bu da 9 ay 10 güne tekabül eder. Gebelik hafta olarak hesaplanırken, son adet tarihinin ilk gününden hesaplanır. Fakat normalde ay hesabı, döllenmenin olduğu son adet tarihinden 2 hafta sonraki tarihten hesaplanır. Gebeliğin ilk haftası yani son adet tarihinin ilk haftası, henüz gebe bile olunmayan ilk zamandır. Yeni bir adet dönemi bitmiştir, kadının yumurtalıklarında yeni bir yumurtlamaya hazırlanma aşaması vardır. Bu aşamada kadında hiçbir belirti yoktur. Gebelik planlayan hastalara 3 ay öncesinden folik asit verilmektedir. Bu dönemde folik asit kullanılabilir. Kadının sağ veya sol yumurtalarından her ay ortalama bir yumurta gelişir. Birinci hafta gelişimin olduğu haftadır.
Sıfırıncı gün. Yumurta anne karnında başına geleceklerden habersiz, öylece bekliyor... Sıfırıncı gün. Sperm hücresi, fallop borusundan geçiyor. Hedefi 200 küsur milyon rakibini alt etmek, yumurtaya ulaşan ilk sperm olmak... Birinci haftanın sonu: Yumurta ve spermin birleşmesinden oluşan embriyo ağırlaşıyor, dölyatağında aşağıya doğru yüzerek rahim duvarlarına yaklaşıyor. İkinci hafta: Yolculuğunu tamamlayan embriyo, rahim duvarına yapışıyor. Görüntüsü aynı bir koza gibi; artık rahimden beslenip, büyüme vakti... 16. Hafta: Bebeğin vücut şekli artık oldukça belirgin! 18. Hafta: Kulakların gelişimi ilerliyor; artık bebek dış dünyayı duyabilmeye başlıyor! 20. Hafta: Bebeğin vücudundaki tüylenme kafasından başlıyor; kaşlar, bıyıklar ve hattâ saç kökleri hazır sayılır...

show more

Share/Embed